Bands

Det er et privilegium at spille med de samme musikere i en årrække. Vi har udviklet en unik lyd og musikenergi. Om vi kommer som stort eller lille orkester vil det stærke udtryk og den musikalske fortrolighed være essensen i vores musik.

ANOTHER WORLD


Som komponist er Katrine Suwalski inspireret af blandt andre: Ellington, Monk, Mingus og Abdullah Ibrahim.


Line up:

Katrine Suwalski - Saxophone

Lis Wessberg - Basun

Rikke Schelde - Piano/Vokal

Jens Skou Olsen – Kontrabas

Ayi Solomon - Percussion

Benita Haastrup – Trommer


Orkestret har spillet sammen siden 1994 og har turneret regelmæssigt i Danmark, Tyskland og Island. De har tre udgivelser bag sig:DANSKSuwalski_velkommen.htmlSuwalski_velkommen.htmlshapeimage_6_link_0

Ny CD: Message of Love
(Gateway Music 2013 – katsuw 005), hvor avantgarde saxofonisten John Tchicai medvirker. Med sit højenergiske spil tilfører Tchicai nye farver og kontraster til gruppens organiske og tætte musikalske univers.


Rainbow Blues
(Cope Records 2004: copecd 089)

– udsendt i DK og i Korea 2007
River Pra (Music Mecca 1996:
CD 1092-2)

På denne CD optræder den ghanesiske masterdrummer Okyerema Pra, som har turneret med ensemblet ved flere lejlighederTrommetroldens Sange
(Cope Records 2008)

musik for børnOm CD en Message of Love skrev anmelderne:

Gæstemusikeren John Tchicais sidste indspilning: en fornem ode til kærligheden

Saxofonisten Katrine Suwalski har igennem tyve år stået i spidsen for orkesteret Another World, som med Message of Love udsender sit fjerde album. Message of Love er blevet til i et tæt samarbejde med tenorsaxofonisten John Tchicai, som døde nogle måneder efter indspilningen. Message of Love blev hans sidste studieindspilning.

Albummet afspejler med al ønskelig tydelighed, hvor levende og vidtfavnende en musiker Tchicai var. Man er således – som lytter – ikke i tvivl om, at orkesteret bliver beriget af hans åbenlyse nærvær og inderligt, enkle, ekspressive spil. Det er som om kombinationen – Suwalski og Tchicai – formår at forene deres kræfter i en smuk manifestation af appetit på kærlighed. Og i et "sprog", som på én gang emmer af jazz-, folk- og verdensmusik.

Message of Love består således af 11 smukke – og i flere tilfælde formfuldendte – kompositioner af Suwalski og af 11 små og mere u-raffinerede, improvisatoriske musikstykker – skabt af kollektivet i studiet.

Bedst fungerer dog Suwalskis kompositioner, fordi de har retning.

(Ivan Rod, Gaffa)Det er et scoop, når saxofonisten Katrine Suwalski har fået legenden John Tchicai med i sit nyeste projekt. Grundlæggende fordi Tchicai er et scoop i sig selv. Men også fordi Tchicai ikke er her længere, så det uforskyldt gik hen og blev et dobbelt-scoop. Musikken var skrevet med ham i tankerne og der var lagt an til opfølgende koncerter efter udgivelsen af albummet. Projektet gik kun hen og blev  til nogle enkelte koncerter og denne pladeindspilning, da John Tchicai døde for et år siden. Men sikke en plade vi har fået! 


Katrine Suwalski har grundlæggende holdt sammen på det samme band, som hun i 1996 lavede albummet River Pra sammen med. Dengang var der fokus på ghanesisk musik, bla. i kraft af, at den ghanesiske trommetroldmand Okyerema Pra medvirkede på albummet. Tchicai skrev linernotes til det album. Men allerede i 1972 var Suwalski med i Tchicai’s ungdomsensemble, hvor den aktuelle plades første nummer Ris på gaflen har sin titel fra den tid. 


Musikken har rødder i afrikansk musik, jazz (som i Monk og Mingus), nordisk musik og lidt jødisk musik. Det er et afvekslende og sammenhængende album. Her er både funk, hymner, melankoli og ikke mindst en dejlig melodisk stemning. Benita Haastrup på trommer og Ayi Solomon på percussion supplerer hinanden perfekt. Lis Wessbergs trombone tilføjer sjæl og glød. Rikke Schelde på piano og Jens Skou Olsen er de sidste to i Suwalskis band. 


Men det er Tchicai der står i centrum sammen med Suwalski. De mødes og vrider det bedste ud af hinanden. Tchicai spiller rimeligt straight (eller for at være mere præcis, så er musikken omkring ham, rimeligt straight. Tchicai er Tchicai!) på denne plade og det er slet ikke tosset. Suwalski har noget Ellington, Monk og Mingus i sin musik, når den kombineres med det afrikanske som her, hvirvler det spændende musik ud i hovedet på lytteren. Pladen er delt op i to dele. De 11 første numre er kompositioner skrevet af Suwalski - mens de sidste 11 numre er korte frit improviserede numre. Det er fedt at Suwalski har inkluderet dem på et ellers i forvejen overvældende album.

(Niels Overgaard, Jazznyt)Om CD en Rainbow Blues skrev anmelderne:

Følsomhed, nærvær, spræl…Floden af toner og det polyrytmiske tog brusende afsted i hver et udtryk. Tilsat nøgen nordisk tone og fornemmelse for den gode melodi.

Torben Holleufer


…For den swinger, og der er overraskende skift og fine detaljer, der tvinger en til at lytte. Her sker noget både på det ydre og det indre plan…
Jens Lohmann, Jazzspecial


… Udtrykket er varmt og venligt - med en menneskelig puls og et fint gran af bittersødme.. Fem stjerner

Kjeld Frandsen Berlingske TidendeVERDEN I VERDENSuwalski_Bands_Brnekoncerter.html
ANOTHER WORLD
SCHMIDT/SUWALSKISuwalski_Bands_schmidt_suwalski.html
TROMMETROLDENSuwalski_Bands_Trommetrolden.html
THE BLESSINGSuwalski_Bands_Berachah.html
SÆRLIGE LEJLIGHEDERSuwalski_Bands_Festmusik.html
ENGLISH STARTUK_Suwalski_velkommen_2.htmlUK_Suwalski_velkommen_2.htmlshapeimage_25_link_0

Foto: Rolf Aagaard Svendsen

VelkommenSuwalski_velkommen.htmlSuwalski_velkommen.htmlshapeimage_26_link_0
UdgivelserSuwalski_udgivelser.htmlSuwalski_udgivelser.htmlshapeimage_27_link_0
Om KatrineSuwalski_Om_Katrine.htmlSuwalski_Om_Katrine.htmlshapeimage_28_link_0
Bandsshapeimage_29_link_0
TourplanSuwalski_Tourplan.htmlSuwalski_Tourplan.htmlshapeimage_30_link_0
WorkshopsSuwalski_workshops.htmlSuwalski_workshops.htmlshapeimage_31_link_0
GalleryFotografier_2.htmlFotografier_2.htmlshapeimage_32_link_0